tisdag 11 maj 2010

Harde tider.

Oslo ligger inte långt borta. Vi packade mondo och kammar och styrde norrut i lördags. I backspegeln tornade molnen upp sig och i Göteborg regnade det visst redan.

På tokered var festivalen i full gång. Sjukt ställe. Det jobbet Dag och grabbarna gjort där är MINDBLOWING! Antar att det varit en hel del diskussioner om rätt eller fel, men klättringen var skoj och i slutet av dagen var jag helt blank. På kvällen bjöde det på filmvisning av Paulssons Crackoholic och bildvisning av Leo Houlding. Leo berättade målande om sitt äventyr på Baffin Island. The Asgaard Project. Helt överlägset den bästa bildvisningen jag nånsin varit på! Han är en otroligt skicklig berättare och projektet är rätt sjukt. Dessutom behärskar han tekniken. Festen efteråt fortsatte förbi småtimmarna.

Dag 2 tog plats på klassiska feltet Fjell. Jag gjorde os-press på Harde tider. Klättrade lite väl långsamt och stelt kanske, men det kändes ändå OK. Men högre upp strulade jag till det med säkringarna och fick inte till nåt jag kännde mig helt nöjd med. Fippel, fippel. Trodde att jag skulle kunna fixa till det och ändå ha kraft kvar att fortsätta till toppen, men pumpen kom smygande. Långsamt, långsamt mjölkades krafterna ut när jag krånglade med en friend som satt dåligt och inte ville ut igen. Underarmar som vinflaskor vid det här laget. Fan.
Andra försöket gick bättre.

Leo Houlding gillar Goa brunetter!

Leo, Andreas Klarström och Jude Spancken hängde med hem till Bohuslän och fick en fin dag på måndagen.

fredag 7 maj 2010

Herre-jösses-beredskap


Första-majhelgen var fullspäckad med klättring. Erik Heyman kom upp och vi gick loss på Häller och Hallinden. Lite små-sval vind emmellanåt men fint stick!

Sedan började veckan med en kem-olycks-övning i Perstorp 2 dagar. Med en massa dyr utrustning ska vi i fält kunna ta fram vilket ämne det är som läcker vid vilken som helst olycka eller sabotage.

Igår var det dags för RITS-övning. RäddningsInsats Till Sjöss. Vi flyger ut till ett fartyg och vinchas ned för att kunna släcka bränder och rädda folk.
Nu har jag sovit ut ordentligt och tänkte ut och bygga färdigt dasset. Kanske t.o.m hinner till Hallinden och göra ett press på ett projekt där! Imorgon blir det klätterfestival i Oslo.